Keşif

30.10.2012

LA MİA LUCE


   Anadolu yakasının en yenisi,lezzeti de bir o kadar iddialı olan mekanı denemenizi öneririm.İtalyan yemeklerini İtalyanlarda bile iyi yapacağız dediler ve mekanı açtılar.Mekanın geçmişinden biraz bahsedeyim;yaşı 50'nin üzerindekiler kulüp Reşat'a gitmeselerde duymuşlardır.60'lı yıllarda sosyetenin uğrak yeri olan kulüp,birçok anıya ev sahipliği yapmıştır.Kulüp Reşat'ın yer aldığı yerdeki mekanlar,bugün de mütevazi biçimde İstanbul'u renklendirmeye devam ediyor.





Mekanın işletmecisi Kutlay Erdal Şimşek,restoranı üç kelimeyle özetliyor;şık,lezzetli,keyifli...





   Mönüsü oldukça kalabalık.Lezzetli ve kaliteli olan bu mekana dekorasyonu da oldukça şık.Güzel bir akşam yemeği için listenize şimdiden ekleyin...
Suadiye Plaj yolu sokaktadır.




28.10.2012

LA BRİSE



     Fransız restoranı La Brise geçtiğimiz hafta Asmalımescit’ten Nişantaşı’na taşındı. Beyoğlu’ndaki masa operasyonundan dolayı böyle bir karar alan Hünal ailesi, yeni yerinde hem atmosferiyle hem de mönüsüyle tam bir Fransız yaratmış.


    Mekanın şefi Esen Hünal,anne babası The North Shield Pub'ı açtıklarında,annesinin harika yemeklerinden esinlenerek ortaokuldan beri mutfağa giriyormuş.La Brise klasik Fransız usulü reçetelerle hazırlanıyor.Mönü iki-üç ayda bir değiştiriliyor.Şef; Chateaubriand,kaz ciğeri ve ördekli ravioli'yi yemenizi tavsiye ediyor.





    Çok yoğun bir tada sahip olan chocolate mousse,çikolata severler için tam bir karnaval diyebilirim...
Bu tarz bistroların artmış olması gerçek anlamda güzel.Adresi de;Mim Kemal Öke caddesi Nişantaşı'nda...




26.10.2012

KÜR



    Ender Saraç'tan sağlıklı bir fast food...Diyettesiniz diye birçok şeyden fedakarlık yapanlardansanız;içeriği değişerek hazırlanan tatlar hem sağlıklı,hemde kilo verebilirsiniz.Mönüde gazlı içecek yok,siyah çay yok.Onun yerine beyaz çay ve yeşil çay var.






    Hamur işleri mayasız hazırlanıyor.Tatlıya tatlandırıcı değil,hurma şurubu kullanılıyor.Himalaya tuzu kullanılıyor.Mevsimsel olarak değişen mönüde;lahmacun,simit,burger,falafel gibi 20'ye yakın çeşit bulunuyor.





    Mönüde yemekler,içerikleri ve kalori hesaplarıyla verilmiş.Dilerseniz aylık mönü oluşturup günlük paket halinde alabilirsiniz.Yeri ise;Metrocity'nin altında Çarşı pazar avm de.Ama ilerleyen günlerde Nişantaşı ve Bağdat caddesinde de görebilirsiniz,yoğun talep var çünkü...





24.10.2012

BAFETTO



   Yeni bir pizza markası huzurlarınızda...İlk şubesini Bağdat cad.'ne açan Bafetto 25 çeşit pizzayla aramıza katıldı.





    En dikkat çeken şeylerden biri;servis edilen pizzanın inceliği.Gayet hafif,ağırlık yapmıyor.Öne çıkan lezzetlerden;Girne,Sicilya,Bafetto.Tatlı olarak ta;Tiramisu,limon sorbe,cheescake gibi tatlıları tercih edebilirsiniz...




22.10.2012

DERİ SHOW



   Deri Show Nişantaşı,artık sadece alışveriş mekanı değil,lezzetli mola vereceğiniz bir mekan.Mağazanın arka bahçesinde güzel bir yemek,hafif müzik,huzurlu bir ortam bulabilirsiniz.Renkli pazen minderler,sanat-tarih ve gastronomi kitaplarından oluşan kütüphanesiyle ev ortamı sunuyor.






    Mönüsüde başarılı.Hergün değişiyor.Zeytinyağlı veya Bergama tulumlu sandviç yerken kendinizi Ege'de butik bir otelin bahçesinde hissedebilirsiniz.Yemek sonrası muptelası olduğum limonlu cheescake'i de deneyebilirsiniz.Tatlı büfesi çeşitli.Pazar hariç hergün açık.Karşısında otoparkı da var...




20.10.2012

TOPLESS TERAS


   Beyoğlu yeni bir terasa daha kavuştu.İstiklal caddesi Fitaş binasının altıncı katında açıldı.1200m2 lik alanıyla gökyüzünde dans ediyoruz:)Özel organizasyon,parti ve çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.




   Dünya mutfağından oluşan bir mönüsü var.Acılı tavuk kanatları,ızgara,noodle çeşitleri,sandviç,piliç şiş,kebap bulabileceğiniz lezzetler arasında.En sevilen lezzetlerden biri de Amerikan usulü porsiyonlarda sunulan hamburger.Taksim rotanıza eklenecek mekanlardan bir tanesi...




17.10.2012


CURCUNA


   Kafepi ailesi Şişhane'ye tam bir Curcuna getirdi.Önceki yeri Revan Pera olan mekan oldukça tutulmuşa benziyor.Yaş ortalaması 30 civarı görünüyor.






   Mekanda atlı karıncadan bozma bar bölümü,mandal formunda oturma grupları,salıncaklar,rengarenk sandalyeler ilk bakışta göze çarpanlardan.





    Kokteyl seçeneklerini de görmezden gelmeyin,100 çeşit kokteyl var,hatta birkaç arkadaş Akvaryum kokteylinden içebilirsiniz.Gördüğünüz üzere tek kişinin içebileceği birşey değil:)





    Mönüde oldukça renkli görünüyor.Izgara bonfile,somon fümeli votkalı penne,kuzu kokoreç,midye dolma seçeneklerden bazıları.Tatlılardan elmalı kadayıf topu ve portakallı soğuk sufleyi dneyebilirsiniz.
   Adres: Refik Saydam cad. Evliya Çelebi mah No:15 Şişhane




15.10.2012


HARDAL


    Turuncu renkli logosuyla dikkatimi çeken Hardal Ataköy Marina'da açılan yeni şubesiyle enerjisine enerji kattı.Nişantaşı ve Asmalımescit şubelerinin aksine ferah ve geniştir.




   Mekanın en keyifli yeri bahçesidir.Rengarenk sandalyeler ve şık oturma gruplarıyla düzenlenmiş bahçe,marinada en iyiler arasında.





Mönüsüde geniş bir yelpazede hizmet veriyor.Mekanı ilk kez deneyecekler,asma yaprağında Norveç somonu,dört peynirli bonfile ya da kayın mantarlı risotto ile kuzu pirzolayı ana yemek olarak sipariş edebilirsiniz.





   Tatlı olarak Nutellalı sufle'yi deneyebilirsiniz.Sağlam da bir içki mönüsü var.Kokteyllerini es geçmeyin derim.Genç kitlenin gözdesi olmuş durumda.
Otoparkı da var.Yolunuz düşerse uğrayın mutlaka...




13.10.2012

MEZE GRILL



   Conrad İstanbul'un kullanılmayan bir bölümü keyifli bir restorana çevrildi.Restorana geldiğinizde muhteşem manzara gözünüzü alacak.Benden tavsiye gün batımı saatlerinde orada olun.





    Adından da anlaşıldığı gibi bir ızgara ve meze cennetindesiniz.Zeytinyağlı enginar,fasulye,zeytinyağlı yaprak sarma,akdeniz salatası,ahtapot salatası aklımda kalan lezzetlerden.Limon ve yoğurt ile marine edilmiş ızgara şiş,patlıcanlı kebap,kuzu pirzola diğer keyifli seçeneklerden.





    Akşam yemeğinizin ardından yine geleneksel lezzetlerden oluşan tatlı alternatiflerinden dilediğinizi seçip kendinizi şımartabilirsiniz. Geleneksel Türk tatlarından, kaymaklı Balkabağı, Maraş dondurması ile servis edilen Künefe, seçebileceğiniz alternatifler arasında yer alırken enfes sorbe ve dondurma çeşitleri de sizleri bekliyor. Meze Grill, akşam 18:30-23:00 saatleri arasında hizmet veriyor ve misafirlerden otopark ücreti alınmıyor. Conrad İstanbul şıklığını samimi ortamı ve keyifli atmosferiyle birleştiren Meze Grill, lezzetli yaz akşamları için sizleri bekliyor.




10.10.2012

TATLI HUZUR


   Kalamış'ta açılan Tatlı Huzur'u görünce çok ısınacağınıza eminim.Mekanda ilk göze çarpanlardan,dekorasyon ve samimiyet...Kendi evinizde gibi hissedeceksiniz.Yoldan geçerken sadece tabela biraz dezavantaj,mekan yolun altında kalıyor.Merdivenlerden inince yüze çarpan rüzgarla kendinize geliyorsunuz:)




    En önemli özelliklerden biri de içeride gördüğünüz herşeyi satın alma şansınız var.Mobilyaların bazıları eskiciden alınıp yenilenmiş,bazıları da sıfırdan yapılmış,bu hale getirilmelerinde ki en büyük pay Tatlı Huzur'un sahipleri;oyuncu Esra Akkaya ve eşi Harun Uygural'a ait...





    Biraz ilerlediğimizde arka tarafta küçük bir sebze bahçesi var.Pazar günleri saat 10'da fırından çıkan nefis ekmek ve poğaçaları kaçırmayın.Aynı saatte açık büfe kahvaltı var.Cumartesi yapılan kahvaltıları da es geçmeyin derim.Saat 11 itibari ile yaşam koçu Derya Akkaya ile sohbet yapılıyor. Sabah 10:00-20:00 arası açık.
  





05.10.2012

Mezzaluna Ristorante Nişantaşı

Nişantası sonunda Mezzalunasına kavuştu.Mim Kemal Öke caddesi'nde açılan restoran,hem aydınlık hem de püfür püfür esiyor.Kış bahçesi olarak kullanılması planlanan arka bölüm,duvarlardaki Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserleri,üst tarafı,yarım ay şeklinde sandalyeler kaplıyor.



Mutfakta şef Antonio Lombardi varsa yiyeceğinizi gözü kapalı da seçebilirsiniz:)Siz de benim gibi peynir canavarı iseniz,mekanın peynirlerini de tadın derim.Çorlu'dan getirilen manda sütüyle yapılıyor.



Pizzalar,salatalar,ara sıcaklar,başlangıçlar,tatlılar ve daha birçok özel tatlar için yolunuz düştüğünde uğramadan geçmeyin.



30.09.2012
Chapelle Restaurant
Sizde benim gibi şimdi Paris'te olmak vardı diyenlerdenseniz,Beyoğlu'na doğru yola çıkın derim.Meşrutiyet caddesi Rıxos Pera İstanbul'un içinde açılan Chapelle,avluyu andıran bahçesi,oturma grupları ve özenli servisiyle Paris bistrolarıyla eşdeğer.


 Mekana adını veren,bahçesindeki şapel(küçük kilise).Burası 1582'de kurulan Saint Helena Kilisesi'nin arka bahçesidir.Günün her saati gidilebilecek huzur veren mekanlardan.İster çay,ister bir kadeh içki eşliğinde keyif yapabilirsiniz.Bahçedeki mandalina ve zeytin ağaçları da gözden kaçmıyor.Yaz akşamları hava karardığında şapelin mozaiklerinin ışıklandırılmasıyla mekan ayrı bir havaya bürünüyor.



Chapelle'in mönüsünde Fransız,İtalyan,Uzakdoğu mutfağından seçmeler göze çarpıyor.Masaya oturur oturmaz fırından yeni çıkmış bagetleri ve ekmeğe sürmelik atıştırmalık iştah açıcı tabaklar sunuluyor.Arjantin,Şili gibi birçok ülkeden şarap çeşitleri bulunuyor.Pera ruhunu yaşayın,yaşatın!!!



28.09.2012

Limoncello


Sevdiğim yerlerden biri olan Akaretler'de 2011 yazında hizmete giren Kaff isimli mekan bu yaz Limoncello olarak hizmet vermeye başladı.




Klasik bir gece mekanı olarak kapılarını 22:00'de açıyor.İçeride az eşya kullanılarak dans etmek için yer açılmış.Mekanın hem kapalı,hem bahçe bölümü var.Cıvıl cıvıl renkleriyle insanın iştahını açıyor zaten:)



Kulübün içki mönüsü de gayet zengin.İlk kez yolu düşecekler;Limonella,Sunshine,Blue Marine isimli kokteyleri denemeli.Yaz çocukları doğum günlerini çok rahat kutlayabilirler:)



25.09.2012
Veranda Grill&Bar


Hilton İstanbul'un içinde hizmet veren mekan 2012'de keyifli bir meyhane olarak karşımıza çıktı.Aynı zamanda iddialı mekanlardan biri.Eşsiz boğaz manzarasıyla gönülleri fethedeceği kesin...



Benim gözümden ilgi çeken tarafı da ;günlük olarak değişen organik mönü.Bunun yanı sıra mönüde  Scheuregger yorumuyla şahane tatlar sizi bekliyor:)Örnek verecek olursam;mısır ekmeği ile servis edilen ve organik süzme peynir,rezene,avakado,ıspanak ve baharatlı patates,organik zeytinyağı ile hazırlanan marine sebze salatası.Bunların yanında hazırlanan diğer muhteşem tatları da denemeden geçmeyin...



Çarşamba,Perşembe ve Cuma geceleri canlı müzikte eşlik ediyor.Benden size tavsiye;muhteşem deniz manzarasından doya doya faydalanmak için yemeğe gün batımı saatlerinde başlayarak ambiyansın hakkını verin...



21.09.2012

Gram


Pera'nın yeni mekanlarından olan Gram Meşrutiyet caddesinin sonlarına doğru açıldı.Mönüsü hafif yemeklerden oluşuyor.Bu yüzden zaten adı Gram:)Karaköy de ki  Lokanta Maya'dan tanıdığımız usta şef Didem Şenol burada yine döktürmüş.



Mönünün çoğu fırında hazırlanıyor.Yani ızgara ve kızartma yok.Öyle uzun bir mönü beklemeyin çünkü herşey mevsimine göre taze ve lokal.Şenol'un tavsiyelerinden olan;roka yaprakları ve tulum peyniri ile servis edilen karpuzlu kısırı deneyin.Alışılagelmişin dışında bir tattır ama gayet başarılı...




Açık büfede günlük hazırlanan salatalar,zeytinyağlılar ve sıcak yemekler bulunuyor.Bunlardan dilediğinizi iki posiyonluk küçük tabakta veya dört porsiyonluk büyük tabakta alabiliyorsunuz.Sabah 08:30'dan akşam 18:30'a kadar açık olan Gram'da akşamları özel davetler veriliyor.Asmalımescit'e yolunuz düşerse aklınızda olsun...



18.09.2012
DATE



Tünel tarafının en genç mekanlarından Date,moda tasarımcısı Ümit Ünal'ın eski dükkanının olduğu yerde açıldı.Tuğla duvarlar ve tavanlar sıvadan kurtulmuş,akustik bir görüntü elde edilerek ferahlamış.Giriş katı restaurant ve bar,üst kat ise çeşitli tasarımcıların showroomları olarak düzenlenmiş.H.sonları barı daha hareketli.Kışa doğru h.içi de aynı hareketliliğe kavuşur.




Date'in menüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı.Menü'de deniz mahsulları bir hayli baskın.Başlangıçları bırakıp ana yemeklere geçmesi bir hayli zor gibi.Közlenmiş konkase domates,enginar ve Fransız fasulyesi ile sunulan ızgara deniz levreği,yumuşacık ve ağızda dağılıyor.Tatlı safhasında midenizde hala yer kaldıysa créme brulée'yi deneyin.Üç minik tabak içinde farklı aromalara sahip üç çeşit créme brulée geliyor.Türk kahveli,nane ve limoncello'lu,bir de portakal,anason,kaküle'li.Yanında da bir top dondurma oluyor.Mekan barıyla da iddialı.Siz de keşfedin derim...



15.09.2012
KRONOTROP


Hayatımızda ki kahvenin önemini,ne zaman starbucks açıldı,o zaman anladık.Kahve konusunu bir de Kronotrop'ta incelemek lazım.Galatasaray'dan aşağı münferitle doğru inerken Yeni çarşı'da açılan Kronotrop,butik bir kahve dükkanı.





Dünyanın en iyi kahvelerini arayıp,bulup sonra dükkanlarında kavuruyorlar.Çok taze ve lezzet ıkıyor ortaya.Fiyatları da gayet hesaplı.Yolunuzu ayarayıp kendinize göre bir macchiato,listretto gibi kahvelerden içebilirsiniz.Kronotrop kahveleri paket halinde de satılıyor.Kahve molası iyi gelecektir...


10.09.2012


BELUGA FİSH&GOURMET 



   Eskiden balık boğazda yenir kanısı,şehrin her iki yanı da büyüdükçe değişti.Balık taze olduğu her yerde yeniyor.Ataşehir de ki bu mekanın başında Foa Balık'tan tanıdığımız iki isim var,Murat Dağseven ve Yaşar Ekiz.





Mekana adını veren Beluga havyarı.Siyah havyarın en pahalı ve makbul cinsi olan Beluga havyarı,gümüş tepsi içinde,şampanya eşliğinde sunuluyor.İran'dan getirtilen ve kilosu 8 bin lira olan bu havyara ilgi mekan sahiplerini şaşırtmış durumda.Öğle yemeğinde bile sipariş alıyorlar.

                                                             
                                                              


Havyar dışında balık külbastı,içi peynirli balık sandvici,balık beğendi,balıklı içli dolma gibi farklı tatlar mevcut.İstakoz'da en az havyar kadar ilgi görüyor.Balık sevmeyenler için de farklı alternatifler var.Mekan iin bir diğer detay ise;Pedagog gözetiminde bir çocuk odası var.Kişi başı ortalama 80-100 Lira'ya çıkılabiliyor.Havyar hariç:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder