ELMALI KEK
MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 elma
3 çay kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Önce yumurta ile şekeri çırpın.Sıvı yağı ve sütünü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Unu eleyerek koyuyoruz,biraz daha çırptıktan sonra önceden kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız elmaları tarçınlayıp karışıma döküyoruz.Kaşıkla hızla çırparak yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.170 derecede fırında pişiriyoruz.
Günseli Özdöl'den aldığımız tarif ile damaklarımız tatlanıyor:)
AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
2 yumurta
1 paket tereyağını erit
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 kabartma tozu
2 vanilya
Bol miktarda hindistan cevizi
İÇ MALZEMELER:
1/2 çay bardağı şeker
3 elma
1 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini bir kapa koyup yoğur.Yoğrulduktan sonra borcama yağlı kağıt ser,üzerine içli köfte gibi aç ve içine elmalı karışımdan koyup tek tek ağzını kapat.Sonra 190 derecelik fırında pişir.
Önceden hazırladığımız şurubu soğut.Elma toplarını şuruba batırıp hindistan cevizine bulayıp,servis tabaklarına diz...
Annemden alıp yaptığım bu tarifi sizde seveceksiniz.Şimdiden AFİYET OLSUN!!!
MALZEMELER;
Baklava yufkası
1 miktar sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Yufka hariç yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştır.2 Kat yufkayı üst üste koyup arasına,üzerine her tarafına karışımdan sür,rulo şeklinde sar.3 parmak eninde keserek yağlı kağıt serdiğin tepsiye diz,fırında pişir.15 dk kadar pişirin fakat üzeri fazla kızarmasın.Üzerine pudra şekeri serpin.
Annemin lezzetlerinden bir tanesidir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder